Sunday, October 2, 2011

NET menjuarai My4 sesi ke 2

Alhamdulillah..berakhir juga server gile babun panjang...423 hari..server aku blaja mengendalikan tribe rom bersama abang aku yg sememangnye legend...ahmad albab MY-NE my5 1st..




id : abang kuat


kredit diberikan kepada abang kuat juga sebagai WW hammer


noob melanggar WW


keadaan hammer walaupun x sempat nk up crop lvl 20


kampung hammer(capital)


tq GoldRoger


heppy in this server...even just dual to learn how to play by using Roman....next server???

Monday, June 27, 2011

Siap La Ko Drebar Bus.. !! Haha


Peargghh..bala…..ade 1 cerite…berlaku mase ari ahad (26 jun 201)…mase aku on the way nak balik Penang drp Seremban..makan mase 10 jam jugak padahal patotnye 5 jam lebih je…

Crite die cmni..aku naik bus pkul 12.30..then bus tu stop kat shah alam,amik org..ade la sorang brader ni..aku highlightkan kt brader ni..die naik bus tu, seat 3A.sekali bus tu penuh dah..cmne leh penuh??seat 3A td ade sorang awek cun duduk..manis je awek tu..tdung labuh je..nk g Ipoh..brader tu marah la driver bus tu,die ckp “xkan saya nk bersila plak kt lantai”..driver tu ckp,”kejap je sampai Klang..smpai Klang,ramai yg akan turun..”..sampai Klang,awek td kne turun sbb pembelian tiket die kat shah alam x direkodkan..patot r bus penuh..salah system kt shah alam laa..cian adik tu…nanges die..

Brader td duduk kt kerusi depan aku..die kuarkan handphone,buat mcm diary ape yg berlaku..sampai highway Sungai Buloh,awek td kol drebar,kate die ade barang tertinggal sebab bus td blah awal sangat time die tgh dok settlekan dgn org shah alam tu..awek td amik teksi tuk kejar bus ni.. Drebar bus ni berhenti r kt perhentian Sg. Buloh,yg ade restoren jejantas tu..tunggu dlm 15 minit, teksi tu tersasar,terlajak g masuk simpang lain..bala…..terpakse teksi tu pusing,masuk KL,kuar damansara la,Duta la,aku pon x paham jalan KL ni..brader td ckp kt drebar td,post je la barang tu kt adik tu,nnti claim la duit kt syarikat..sbb salah system.. drebar tu degil,nak tggu sgt.. 2 jam kami semua terdampar kt Sg. Buloh..sume penumpang bus dah bising..brader td tulis dlm handphone die ape yg terjadi..brader tu marah2 lg,kate “tolong fikirkan 44 penumpang dalam ni”..drebar tu ckp, “ahh,,tggu la kejap,kang aku lari kang..”..brader tu kate, “ klu lari lagi ko susah..”..

Dalam 2 jam 30 minit kami kne tggu,akhirnya  perjalanan diteruskan.bese r,under pressure, drebar tu pun bawak la laju melebihi had kelajuan,memotong belah kiri laa,dh la bawak kawan die,(kawan die tumpang bus tu sampai juru)…brader td mintak IC macha sebelah die,n amik nama macha tu besertakan no. ic..nombo tipon jugak..then,macha tu takot la kan,sbb ade org tetibe mintak tu sume..klu aku pun takot…

Then,brader tu tunjukkan 1 kad ni kt macha td…rupe2nye, die tu JPJ yg menyamar jd penumpang,..abes la syarikat bas Konsertium..memang kne r..HAHAHAHAHA…PADAN MUKA drebar tu..So, kite memandu or menunggang,kne r hati2 sbb JPJ banyak,siap menyamar..hahaha…

 
tiket bus tu


antara mangsa kemalangan highway kt nilai..berderet kot
eksiden..sekurang2nya 16 bijik kerete..

Monday, June 20, 2011

LAGU TEMA

LOST - AVENGED SEVENFOLD

Centuries passed and still the same
War in our blood, some things never change
Fighting for land and personal gain
better your life, justify our pain
The end is knocking
The end is knocking

We've all been lost for most of this life
(lost for most of this life)
Everywhere we turn more hatred surrounds us
And I know that most of us just ain't right
(most of us just ain't right)
Following the wrong steps, being led by pride

How many lives will we take
How many hearts destined to break
Nowhere to run, can't escape
Full of ourselves, tied to our fate
The end is knocking
The end is knocking, yeah

We've all been lost for most of this life
(lost for most of this life)
Everywhere we turn more hatred surrounds us
And I know that most of us just ain't right
(most of us just ain't right)
Following the wrong steps, being led by pride

With peace of mind so hard to find
We're dwelling on the drastic signs
Another way to numb our mind
And as you close your eyes tonight
and pray for a better life
you'll see it flying helplessly away

We've all been lost for most of this life
(lost for most of this life)
Everywhere we turn more hatred surrounds us
And I know that most of us just ain't right
(most of us just ain't right)
Following the wrong steps, being led by pride




Saturday, June 4, 2011

cerita bodo

Pada zaman dahulu, ada seorang puteri yang cantik rupawan. Namanya Puteri Sweet. Sejak lahir lagi puteri ini terkena sumpahan. Apa saja benda yang dipegang oleh puteri akan cair. Oleh sebab tu, semua lelaki tak mahu dekat dengan puteri sebab takut, kalau terpegang maka mereka akan cair. Maka susahlah hati Ayah nya kerana tak kawin la puterinya itu. Maka, dengan nasihat perdana menteri, Maharaja pun membawa puteri berjumpa dengan seorang bomoh untuk berubat. Mengikut kata bomoh tersebut, puteri akan terlepas dari sumpahan jika puteri dapat memegang sesuatu yang tak kan cair. Tapi bomoh itu sendiri pun tak tau apakah benda tersebut. Atas cadangan perdana menteri, Maharaja telah mengistiharkan bahawa,,siapa lelaki yang dapat membawa sesuatu, yang apabila puterinya pegang tak cair, lelaki itulah yang akan kawin dengan puterinya itu.

Maka pada hari itu, berduyun-duyun lah lelaki datang membawa benda masing-masing dengan harapan dapat menjadi menantu raja. Kemudian, pertandingan pun berlangsung….. Muncul lah lelaki yang pertama,

Maharaja: Ha, apa benda yang kau bawa tu?

Lelaki#1 : Hamba membawa batang logam Titanium. Logam inilah yang paling
keras dalam dunia. Pada zaman akan datang, logam ini menjadi batang golf,
bateri dan kapal terbang.

Maharaja : Ok, biar puteri Beta pegang benda itu.

Lelaki#1 : Silakan….

Maka puteri itu pun pegang la logam Titanium itu. Ahhhhhh Cair nampaknye
logam itu. Kecewa lah lelaki itu, Maharaja dan tuan puteri…

Muncullah lelaki ke-2…..

Maharaja: Ha kamu! Apa yang kamu bawa tu?

Lelaki#2: Hamba membawa batu berlian. Menda ini lah yang paling keras dalam
dunia. Pada masa akan datang, menda ini bukan saja menjadi perhiasan malah
digunakan untuk memotong besi dan digunakan untuk menggali minyak di dasar
lautan.

Maharaja: Kalau begitu, biar puteri Beta mencubanya.

Lelaki#2: Silakan…..

Maka puteri itu pun memegang le berlian tersebut. Ahhhhhhhh Cair jugak
berlian itu nampaknya. Kecewa la lelaki itu, maharaja dan puteri.

Seterusnya, lelaki-lelaki lain pun mencuba juga tapi malangnya semua benda
yang dipegang oleh puteri tetap cair hendaknya… Kemudian muncul lah
lelaki yang terakhir. Eh!!Dia datang berlenggang je tanpa membawa apa-apa
pun!

Maharaja: Hey Kamu! Apa yang kamu bawa? Kenapa datang berlenggang je?

Lelaki: Patik ada membawa ben a tuanku. Tapi benda hamba tu ada dalam poket
hamba ini.

Maharaja: Kalau begitu, keluarkanlah benda kamu tu.Biar puteri Beta cuba
memegangnya.

Lelaki: Tak boleh tuanku. Kalau puteri nak memegangnya,seluklah dalam poket
hamba ini…

Maharaja: Hmmmm…. Kalau begitu, baiklah!

Maka terpaksalah puteri itu menyeluk dalam poket lelaki itu. Puteri
teragak-agak sebab puteri tak tau apa yang ada dalam poket lelaki itu.
Kemudian puteri terpegang sesuatu… Mukanya merah menahan malu. Lelaki itu
hanya tersenyum saja. Tiba-tiba puteri menarik tangannya kembali. Puteri
berlalu dari situ kerana malu. Maharaja hairan… Maharaja tanya puterinya

Maharaja: Anakanda dapat pegang sesuatu?

Puteri: Dapat….

Maharaja: Benda tu cair?

Puteri: Tak….

Maharaja: Baiklah, dengan ini Beta istiharkan lelaki ini menjadi menantu
Beta!

Lelaki: Hehehehehehehehehehehe…….

Tapi….. Apakah yang puteri itu pegang? Kenapa lelaki itu ketawa? Dan
kenapa benda tu tak cair? Apakah yang korang rasa puteri itu telah Pegang?
Apa yang korang terlintas dalam kepala korang haaaaa?
Hehehehehehehehehe…..

BENDA ITU IALAH…… COKLAT M&M
CAIR DIMULUT, TIDAK DITANGAN!
AWAK INGAT APA???? OTAK TU BIAR BETUL SIKIT LA.…TAK SESUAI TAU KORANG

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEEHE………… =)

Thursday, June 2, 2011

Kalah Travian


peargghh...lahanat..kalah teruk aku dalam travian....untung r diorang ade spy...dh la time aku exam..mase tu la die nk serang..agak2 r serang aku gune 3 ally...1 by 1 la brani..huhuhuhu..ape pn,mmg org yg serang aku tu, UnkeL memang hebat!!

hehe...
sape tak main travian memang atkkan faham ape aku mengarut ni...
huhu

Thursday, February 10, 2011

my first time

INI BUKAN myfirsttime.com..
huhu..
ini nak cakap,aku first time buat blog...x tau ape nak buat dah...malas..nak delete balik